O NAMA

O nama

Iza brenda Salt Art stoji ime Siniša Dešić. Dugi niz godina se bavim dizajnom, grafički i video dizajn, fotografijom i ljubitelj sam prirode.

Dio ljubavi prema drvu potiče iz moje porodice, djed i ujak su krenuli od balvana do daske, preko daske do stolova, stolica, ograda i namještaja za dom.
Drugi dio definitivno povlačim iz ljubavi prema prirodi i drvetu.

2011. godine sam odlučio promijeniti hobi, dao se u proizvodnju električnih uređaja koji su zahtjevali sondu koja bi bila fiksirana sa epoksi smolom. U to vrijeme nije postojala na našem tržištu pa je alternativa bila poliesterska smola. Upotrebom iste počeli su eksperimenti. Prvi kreativni radovi su bile energetske piramide – orgoniti.

5 godina poslije epoksi smola postaje dostupna i u BiH, uglavnom se koristi kao dvokomponentno ljepilo. Slijedi prvi dodir sa epoksi smolom kao materijalom za kreativni izražaj. Niču nova iskustva sa bojama, kalupima, raznim oblicima upotrebe. Na društvenim mrežama se to uradi “sve za 5 minuta” a u domaćoj radinosti to traje satima, danima. Uključujući drvo u sada već nakit postaje jasno da će ovo biti druga ljubav.

SALT ART PRIČA

Salt Art je originalna bosansko-hercegovačka linija nakita inspirisana prirodom. Nakit je ručno izrađen od prirodnih materijala koji se mogu naći u Bosni i Hercegovini. Prirodno drvo sa dodatkom kristalne smole daje vječni nakit, nakit u vječnosti.

Ovisno o sezoni i godišnjem dobu nakit se mijenja, dobija nove boje i motive. Kada neko kupi komad nakita iz Salt Art kolekcije, može biti siguran da je vlasnik unikatnog djela koje niko drugi neće nositi.

Svaki komad nakita iz kolekcije Salt Art je pojedinačno, ručno i s ljubavlju izrađen. Svaki je unikatan i neponovljiv.

Nova kolekcija